14 mars 2020
11:00

Skiljebo SK

Referat: BK FORWARD - Skiljebo SK

Försäsong, tätt med matcher och en hel del byten i båda lagen, gör att matcherna kan vara lite ojämna till sin karaktär – ett typiskt exempel ser vi idag. Bra första halvlek och ledning med 1 – 0, men till slut förlust med 1 – 2. Och detta mot ett Skiljebo, som tar sin sjunde raka seger i vår (av sju möjliga), och mot Forward, Rynninge och Värmbol, som exempel. Tvåa i Västerås, deltager i div 2 norra Svealand, och rullar bra fotboll, med mest unga spelare.

Ändå en hel del positivt idag hos Forward

# Första halvlek klart godkänd, och framförallt kommer man till avslut och skapar chanser
# Ett snyggt förarbete av Anderson Ponciano – som också var aktiv i spelet idag - och ett förnämligt avslut av Josef Ibrahim gav 1 – 0
# Axel Wetteus tillbaka och första i vår – spelade en halvlek, och såg pigg och fräsch ut
# Marcus Kanto tillbaka i spel igen – fick 20 minuter i slutet av matchen. Skönt att se den stilfulle eleganten tillbaka på banan.
# Felix Bindelöv debuterade på hemmaplan – trygg, bollsäker och på rätt plats i första halvlek.
# Simon Gustafsson med första på Trängen. inget att göra på målen och stabilt på målvaktsfronten i år.

En jämn match, som slutar med seger till Skiljebo – inte alls oförtjänt. Forward har sina chanser, med bl.a., två i överkant på ribban av Anderson och Ibrahim. Skiljebos mål på en tappad boll på offensiv planhalva, och en straff. Nu väntar Sturehov hemma på onsdag 18.15 – seger där och gruppsegern i kvalet till Svenska Cupen är säkrad.

Startar: Simon Gustafsson, Mohmed Youla, Jesper Åman, Felix Bindelöv, Ryan Kukyoi, Johan Chamoun, Axel Wetteus, Linus Jansson, Svante Svedin, Josef Ibrahim, Anderson Ponciano

In kom: Henrik Hultberg (45), Bojan Culafic (45), Marcus Kanto (70), Zac Epplette (65), Jesper Nilsson (78)